BREAKING

8 Αυγ 2015

Πραγματοποιήθηκε και φέτος η πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής.Πραγματοποιήθηκε και φέτος η πανήγυρη της Αγίας Παρασκευής.
Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν αργά το απόγευμα την παραμονή της μεγάλης γιορτής, στην πλατεία του χωριού όπου και στήθηκε τρανός χορός με την συμμετοχή δυο χορευτικών κάτω από τους ήχους του παραδοσιακού κλαρίνου. Παρά τη μεσημεριανή βροχή και τον κίνδυνο μιας νέας νεροποντής, πλήθος κόσμου συνέρρευσε στην πλατεία για το πανηγύρι.
        Την βραδιά άνοιξε το χορευτικό του πολιτιστικού συλλόγου Όσσας Λάρισας το οποίο αποδέχτηκε με χαρά την πρόσκλησή μας και ταξίδεψε μέχρι το Νεραϊδοχώρι, για να μας παρουσιάσει παραδοσιακούς χορούς αλλά και τοπικά τραγούδια της περιοχής τους.Τους ευχαριστούμε ιδιαίτερα για την τιμή που μας έκαναν!Στην συνέχεια η δικιά μας Λίτσα Μαργαρίτη, παρά το προχωρημένο της ηλικίας της, ανέβηκε στην σκηνή και πλάνεψε με την μαγευτική της φωνή όλους τους παρευρισκομένους, τραγουδώντας ένα παραδοσιακό τραγούδι αψεγάδιαστα και ιδιαίτερα, όπως μόνο αυτή ξέρει να κάνει.


        Ακολούθησε, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, χορευτικό με Νεραϊδοχωρίτες και Νεραϊδοχωρίτισες, το οποίο συστάθηκε μετά από πρωτοβουλία του γραμματέα του συλλόγου και γνώστη των παραδοσιακών χορών Μιλτιάδη Χάψα. Για άλλη μια φορά μικροί και μεγάλοι, συμμετείχαν στο χορευτικό και χάρισαν συγκίνηση και χαρά σε όλους τους παρευρισκομένους τόσο με το χορό τους, όσο και με τις παραδοσιακές φορεσιές τους.


Στη συνέχεια  στο χορό μπήκε όλος ο κόσμος, υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής της ορχήστρας των Γιαννούλα (κλαρίνο) και Ρέμπελου (τραγούδι). Το γλέντι άναψε για τα καλά καθώς η πλατεία δεν άδειασε ούτε στιγμή έως τις πρώτες πρωϊνές ώρες, και χόρεψαν άνθρωποι κάθε ηλικίας ακόμη και άτομα που δεν είχαν χορέψει ποτέ ή είχαν χρόνια να χορέψουν.

Οι ψήστες έδωσαν όλο τους το είναι καθώς χρειάστηκε να ψήσουν όλα τα σουβλάκια και τα λουκάνικα που είχε αγοράσει ο Δ.Σ. του Συλλόγου μέχρι και το τελευταίο.Οι εθελοντές δεν σταμάτησαν να δίνουν ποτά και αναψυκτικά μέχρι να αδειάσουν τα ψυγεία. 
Η λαχειοφόρος αγορά του συλλόγου με πλήθος δώρων, τόσο από το σύλλογο όσο και από δωρητές αλλά και από κυρίες του χωριού με χειροποίητα κοσμήματα και εργόχειρα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ζήτηση για λαχεία από τους παρευρισκόμενους ήταν ιδιαίτερα μεγάλη.
            Παράλληλα οι μάγειρες Νέστορας και Σωτήρης ετοίμαζαν το φαγητό (προβατίνα με μανέστρα) για το πρωί.

Την Κυριακή το πρωί στη θεία λειτουργία, στη Μονή της Αγίας Παρασκευής Τσούκας  συλλειτούργησαν ο ιερέας του χωριού π. Πέτρος Καραχάλιος με τον συγχωριανό μας π. Λάμπρο Χριπάτσιο, ο οποίος, κήρυξε τον Θείο Λόγο και ευλόγησε τους προσφερθέντες άρτους.Το αναλόγιο κόσμησε με την παρουσία του ο πτυχιούχος της βυζαντινής μουσικής και  συγχωριανός μας (Στρατιωτικός Καρδιοχειρουργός) κ. Παντελής Τσίπας. 

Στη συνέχεια μοιράστηκε το φαγητό με το κρασί υπό τους ήχους δημοτικής παραδοσιακής μουσικής από ανάλογη ορχήστρα.

About " "

Ο Μορφωτικός και Ευεργετικός Σύλλογος Νεραϊδοχωρίου Τρικάλων «Η ΝΕΡΑΙΔΑ» ιδρύθηκε το καλοκαίρι του 1980. Από τότε έως και σήμερα έχει προσφέρει σημαντικό έργο στην περιοχή και τους κατοίκους της. Ο σκοπός του συλλόγου είναι η προβολή του Νεραϊδοχωρίου Τρικάλων. Η διάδοση της αγάπης για την φύση και την Ελληνική ύπαιθρο. Η διάσωση και η διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου. Και η ανάπτυξη των φιλικών δεσμών, τόσο μεταξύ των μελλών του Συλλόγου, όσο και μεταξύ όλων αυτών που για κάποιο λόγω, μέσα τους, νιώθουνε ή είναι Νεραϊδοχωρίτες.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © 2013 VeTeRnIkO